Samen Slim Inkopen

=

Samen Slim Besparen

Collectieve kortingen op energiebesparing

Isolatie subsidie

Met subsidie is isoleren nog voordeliger

Heeft u plannen om uw dak, buitenmuren, bodem/vloer of ramen te isoleren? Als u 2 of meer isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren, kunt u op ongeveer 20 procent van de kosten subsidie krijgen. Daarbovenop kunt u ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als u uw woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kunt u een bonussubsidie krijgen. Subsidie is alleen mogelijk als u eigenaar bent van het huis én er zelf woont (u bent eigenaar én bewoner).
Woont u in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kunt u ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is een landelijke regeling. U kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie en met een Energiebespaarlening. 

U kunt de subsidie aanvragen op de website van rvo.nl.

subsidie isoleren SamenSlimBesparen

Voorwaarden isolatie subsidie

  1. U bent eigenaar van de woning en u woont er zelf (u heeft de woning dus niet verhuurd).
  2.  U kunt alleen subsidie aanvragen voor maatregelen die op of na 15 augustus 2019zijn uitgevoerd.
  3.  U laat 2 of meer van de volgende maatregelen uitvoeren: dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie (binnen of buiten), vloerisolatie of bodemisolatie, plaatsen HR++ glas of triple glas.
  4. De isolatiemaatregelen voldoen aan de vereiste isolatiewaarden.
  5. Voor elke maatregel geldt dat u een minimum aantal vierkante meters moet laten isoleren. Dit verschilt per woningtype, de eisen vindt u op de rvo.nl. Maar als u het hele dak of de hele gevel, vloer of alle ramen laat isoleren, voldoet u ook aan dit vereiste (ook al is het aantal m2 lager).
  6. U krijgt voor een woning maar één keer een SEEH subsidie. Wilt u meer dan 2 isolatiemaatregelen nemen? Vraag dan in één keer voor alle maatregelen tegelijk subsidie aan. Heeft u of een vorige eigenaar al een keer een SEEH-subsidie voor deze woning aangevraagd, dan kan u geen subsidie meer krijgen.
  7. U vraagt de subsidie aan nádat de maatregelen uitgevoerd zijn.
  8. U krijgt alleen subsidie voor het nemen van energiebesparende maatregelen in een bestaande woning, dus niet voor het isoleren van een nieuwe aanbouw of een nieuwbouwwoning.
  9. U krijgt alleen subsidie voor maatregelen die u laat uitvoeren door een bedrijf en niet voor maatregelen die u zelf uitvoert.
  10. Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Stappenplan samen isoleren

Telefonisch contact

Schouw op locatie

Offerte op maat

CONTACTGEGEVENS