Samen Slim Besparen

Collectieve kortingen op energiebesparing

Isoleren spouwmuur

Home • Isoleren spouwmuur

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van uw huis met veel voordelen

De spouwmuur bevindt zich tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Door deze ruimte op te vullen met betrouwbaar isolatiemateriaal, wordt het wooncomfort aanzienlijk verbeterd. Naast voordelen in de winter ondervindt u ook voordelen in de warme zomermaanden. Kou blijft namelijk niet alleen langer buiten, ook warmte dringt moeilijker uw woning binnen. 

Naast dat een goede spouwmuurisolatie bijdraagt aan uw wooncomfort, bespaart u hier ook tot wel 30% aan energiekosten op jaarbasis mee. Zo verdient u uw investering in ongeveer drie jaar terug. Door de spouwmuur in uw huis te laten isoleren, verhoogt u tevens de energiezuinigheid en daarmee het energielabel, van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde. Het isoleren van een spouwmuur in huis is een relatief kleine ingreep die vaak al binnen een dag geklaard kan zijn.

In de jaren 70 en 80 zijn veel woningen na-geïsoleerd met UF-schuim, glas- of steenwolvlokken of EPS thermoparels. Dit isolatiemateriaal kan in de loop der jaren naar beneden zijn gezakt, waardoor de spouwmuur niet meer goed isoleert. U kunt dit zien op een warmtefoto die gemaakt wordt tijdens een warmtescan van uw huis. Soms is het mogelijk om de spouwmuur met hetzelfde (of soortgelijk) materiaal bij te vullen, soms is het beter om de spouw eerst te laten schoonmaken. Een vakkundig na-isolatiebedrijf kan u hierover advies geven. Niet alle bedrijven willen de spouwmuur bijvullen of schoonmaken.

Stappenplan 'Samen isoleren'

Telefonisch contact

Schouw op locatie

Offerte op maat

Isoleren Spouwmuur SamenSlimBesparen